Ponylearning

Wil jij alle leren over de omgang met paarden en het gedrag van paarden?

Ponylearning is speciaal voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar die méér willen leren over pony's.
Vaak rijden kinderen op een manege of hebben ze een verzorgpony waarop ze leren rijden en wat leren over de verzorging van een pony. Veel kinderen willen meer! 

  • Hoe zorg ik dat een pony mij vertrouwd?
  • Hoe kan ik goed met een pony lopen en hem dus goed leiding geven?
  • Welke emoties kan een pony allemaal hebben en hoe kan ik die herkennen?
  • Hoe kan ik een pony die bang is helpen?
  • Hoe werkt de lichaamstaal van paarden en hoe kan ik goed communiceren via mijn lichaamstaal?

Dat en nog veel meer leer je bij Ponylearning!

Wat kun je verwachten?

Bij Ponylearning is alles mogelijk! Wat wil jij graag leren? Wat is jouw droom met pony's? Misschien wil je wel heel graag dat een pony het fijn vind om bij je te zijn of wil je graag je een pony gerust kunt stellen als hij schrikt. Van te voren maken we samen een plan (via Whatsapp met jou en je ouders) met wat je wilt gaan leren en hoeveel sessies daarvoor nodig zijn. Daarna gaan we samen aan de slag bij mijn pony's. We gaan de pony's eerst lekker poetsen. Tijdens het poetsen ga ik je al van alles vertellen over wat we die dag gaan leren en mag je al je vragen stellen. Daarna gaan we samen aan de slag met de pony's, bijvoorbeeld met leiden tijdens het lopen van een parcours, oefenen met hoe je in pony helpt bij spannende situaties tijdens een schrikparcours of met je lichaamstaal waar bij we de pony's gaan drijven in de longeercirckel. Alles is mogelijk!

Dit zijn de pony's!

Bonny is echt onze oldie but goldie! Bonny is al echt een omaatje, ze is al 34 jaar! Bonny zullen we dan ook niet heel veel gebruiken. Gepoetst worden vind ze heerlijk dus daarvoor kun we haar altijd erbij halen! Bonny is heel lief en rustig en gek op kinderen.

Kiki is echt ontzettend lief! Af en toe wel een beetje lui... Daarom kunnen we haar goed inzetten als we bijvoorbeeld gaan oefenen met leiding geven. Als we een slome pony vooruit krijgen, krijgen we alle pony's vooruit! :)

Chicco is heel lief en echt een clowntje. Hij is ook een hele goede ontsnapper en weet altijd uit de wei te komen. Chicco is best wel eigenwijs en heeft een goede leider nodig die goed zijn grenzen aan kan geven. 

Ginger is heel lief, maar wel wat gevoeliger. Ginger kan je goed leren dat pony's een rustige maar ook duidelijke leider nodig hebben. Ginger vind het ook erg belangrijk dat ze je kan vertrouwen. 

Hesja is de laatste van het stel en super lief! Ze is heel goed met kinderen omdat ze goed laat zien wat ze nodig heeft: heel veel duidelijkheid en positiviteit. Als Hesja dubbele signalen krijgt dan vind ze dat niet zo fijn. Hesja zullen we vaak gebruiken om mee te oefenen.

Wat zijn de kosten?

Ponylearning kost €30 per sessie. Een sessie duurt 60 minuten. 

Horse & Behaviour

Wil jij graag meer informatie, een gratis vrijblijvend gesprek inplannen of een afspraak maken?
Vul dan het contactformulier in.
Je mag ook altijd appen of bellen naar 06- 43 57 03 70.

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.