Hoi! Ik ben Sylvi...

"

Een jonge meid met een ontzettende passie voor paarden en ondernemen. Al sinds jong meisje, ongeveer 8 jaar, ben ik erg geïnteresseerd in het gedrag van paarden. Waarom reageert een paard zoals hij reageert? Waarom en hoe hebben wij invloed op het gedrag van paarden? Maar vooral; hoe ontstaan gedragsproblemen en hoe kunnen we ze verhelpen? 
Ik kwam bij de Monty Roberts methode terecht. Ik vond het magisch hoe hij met paarden kon omgaan en vooral wat hij in korte tijd kon bereiken. Er was zoveel vertrouwen te zien tussen Monty en zijn trainingspaarden. Hiermee kon hij elk paarden helpen. Dat leek me geweldig om ook te kunnen!

Vanaf toen wilde ik aan de slag! Ik begon met mijn eigen pony's. Net voordat ik de Monty Roberts methode ontdekte, kochten wij Kiki. Kiki is waarschijnlijk voordat wij haar kochten mishandeld geweest. Je merkte dat ze veel angst had voor mannen en stokken, maar ook best wel agressief kon worden. Ik wilde Kiki van haar problemen af helpen. Na (letterlijk) veel vallen en opstaan lukte het na een tijdje om stappen met haar te maken. Na een tijdje had ik een pony zonder problemen, geen angsten en boosheid meer. Ik merkte vooral dat dankzij de training Kiki veel beter in haar vel was gaan zitten. Ze was rustiger, zelfverzekerder en een stuk vrolijker. Ik vond dit zo fijn en bijzonder op te zien! Dit was het moment waarop ik besloot dat alle paarden met gedragsproblemen hulp verdienen en dat ik die hulp wilden gaan bieden.

Kiki zomer 2021

Na Kiki heb ik vooral heel veel bijgeleerd over het gedrag van paarden en de communicatie tussen mens en paard. Dit probeerde ik zoveel mogelijk toe te passen en te analyseren bij mijn eigen paarden.
Na een paar jaar diende de volgende uitdaging zich aan. Zomer 2021 kreeg Ginger een heftig ongeluk. Ze was met haar kaak in het touwtje van een liksteen blijven hangen. Ginger heeft de liksteen met deur en al van de stal getrokken en is met deur over een hekwerk heen gesprongen. Na een aantal meter verloor ze de deur en is ze in een ander weiland terecht gekomen. De fysieke schade viel gelukkig mee, maar de mentale schade was enorm. Ginger had een trauma. Ginger was voor alles bang en was mega onzeker geworden. Ik ben met haar aan de slag gegaan. Inmiddels is Ginger een zelfverzekerde pony geworden die met spannede situatie om kan gaan. Ook dit vond ik weer mega gaaf om met Ginger te kunnen bereiken. Weer een bevestiging dat ik met getraumatiseerde, angstige, onzekere en alle andere soorten paarden wilden gaan werken.

"In zomer 2021 bedacht ik me dat ik niet tot de toekomst wilde wachten met paarden en eigenaren helpen. Ik wilde nu mijn missie & droom achterna!"

"Dit is waar het allemaal begon."

Samen met mijn nichtje startte ik SF Equine op. We gingen fysiek paarden en eigenaren helpen. We gingen langs bij mensen op locatie. Dit was erg succesvol! We boekte snel resultaat. Eigenaren waren verbaasd hoe snel ze een compleet ander paarden hadden.
Ook lanceerden we Ponyfun. Om de week op zaterdag waren met zo'n 10 tot 14 kinderen om samen met hun leuke activiteiten te doen bij de pony's. Ook dit was zo leuk om te doen.
 
"Toch voelde ik na een tijdje dat dit niet meer goed voelde voor mij."

Ik vond het lastig wat ik met dit gevoel aan moest. De klanten voor de gedragstherapie liepen terug, maar Ponyfun liep geweldig. Toch besloot ik met Ponyfun te stoppen. Het liep dan wel goed, maar het was niet mijn missie. Ponyfun koste veel tijd en energie, die ik liever in gedragstherapie stak. Het was een spannende stap, maar wel een hele goede! Ik had weer meer tijd en energie om in mijn grote missie te steken en dat wierp zijn vruchten af: meer naamsbekendheid en nieuwe klanten. Ook was het tijd voor vernieuwing en nieuwe huisstijl en naam. Horse & Behaviour was geboren. Tenmiste, dat dacht ik...

"Ik miste er nog iets..."

Ik wist niet goed wat, maar ik voelde dat dit nog niet was wat ik echt graag wilde doen. Toen in november 2022 mijn gezondheid me in de steek liet, moest ik een stap terug doen. Door mijn spierziekte SMA type 3 had ik last van afstervende zenuwbanen waardoor mijn spierkracht (tijdelijk) achteruit ging en ik veel last kreeg van energieproblemen. Ik moest stoppen bij klanten en kon niet maar aan mijn bedrijf werken. Ik vond het vreselijk omdat ik ZO graag door wilde groeien met mijn bedrijf. Ik wist dat het anders moest, maar ik had geen idee en geen enkele inspiratie.

"Het was tijd voor een paar spannende stappen."

In februari 2023 kwam die inspiratie eindelijk! Ik wist wat ik wilde, maar daar waren een aantal spannende, enge stappen voor nodig. Mijn nichtje en ik besloten het niet meer samen te doen. Ik ging alleen verder met Horse & Behaviour. Vervolgens wilde ik Horse & Behaviour helemaal gaan veranderen en professionaliseren. Weer een nieuwe huisstijl, betere content op Social Media maar vooral een heel nieuw bedrijf.
Horse & Behaviour is sinds maart 2023 een (grotendeels) online bedrijf! Ik geef mensen online begeleiding bij het helpen van hun paard met gedragsproblemen en/of de communicatie met hun paard te verbeteren. Daarnaast bied ik online inspiratiegesprekken aan waarbij mensen eenmalig een online gesprek in kunnen plannen als ze een kleine vraag hebben of gewoon even vastlopen met hun paard een eenmalig wat inspiratie willen. Ik heb nog één fysieke dienst genaamd Ponylearning. Speciaal voor kinderen die méér willen leren over de omgang en communicatie met paarden en over paardengedrag.Nu doe ik precies wat goed voelt in ga ik écht mijn missie & droom achterna! Ik kan niet wachten om alle eigenaren te gaan begeleiden en de band tussen mens en paard te zien groeien. Zo wordt mijn missie "De communicatie tussen mens en paard verbeteren zodat de wereld een fijnere plek wordt voor paarden" werkelijkheid!

Horse & Behaviour

Wil jij graag meer informatie, een gratis vrijblijvend gesprek inplannen of een afspraak maken?
Vul dan het contactformulier in.
Je mag ook altijd appen of bellen naar 06- 43 57 03 70.

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.